Свидетелствата се бесплатни, учениците да пријават ако им се бараат пари

Издавањето свидетелства на крајот на училишната година е бесплатно, информираат надлежните институции. Укажуваат дека секое барање пари од наставници треба да се пријави, но засега немаат информации за конкретни пријави. Од Министерството за образование и наука за ова прашање ушатуваат на Државниот просветен инспекторат, како надлежна институција за контрола над работата на училиштата, менаџментите и вработените, но … Continue reading Свидетелствата се бесплатни, учениците да пријават ако им се бараат пари