[Став] Време е да се разобличат скриените пораки на „Плачеш ко девојче!“, „Издржи, маж си!“

Феминизмот не само што се залага за подобрување на положбата на жените, туку исто така се обидува да ги разобличи и родовите стереотипи кои им штетат на мажите.

Ана Василева, активистка за женски права, во влогот на РесПублика говори за присутноста на „токсичната машкост“ во општеството.