[Став] Рециклирањето во Македонија и во светот е на стаклени нозе

Државата треба активно да се вклучи во рециклирањето, не само преку системи на контрола и законски регулативи, туку и преку мотивација, на пример даночни олеснувања, наместо тоа да се остави на совеста на приватните компании. Во познатата сцена од анимираниот филм Бамби, малото и кутро срнче, непосредно по раѓањето, несигурно стапнува на четирите нозе, небаре чепкалки, … Continue reading [Став] Рециклирањето во Македонија и во светот е на стаклени нозе