[Став] Носам пластична облека, а можеби сум пластичен и јас – за влијанието на (микро)пластиката на околината и на нашите животи

Во Македонија сме соочени со макропроблемот на несистематско селектирање и нерегулирано рециклирање, така што микропластиката ни се чини како безначаен проблем, но што порано почнеме да размислуваме за ситните нешта, полесно ќе стигнеме до крупните. Кон средината на минатиот век пластиката била чудотворен изум кој ја сменил индустријата и секојдневниот живот на човекот и верувам … Continue reading [Став] Носам пластична облека, а можеби сум пластичен и јас – за влијанието на (микро)пластиката на околината и на нашите животи