[Став] Младите во регионот заслужуваат повеќе можности, интеркултурна соработка и регионално поврзување

Ако на некој од младите кои учествувале во првите проекти на новоотворената Франко-германската младинска канцеларија во 1963та год. би му кажале дека учествува во изградба на долгорочен мир, интеркултурна соработка и заедничка иднина, тие веројатно би го сметале тоа за лудост, завера или залудно трошење на пари во невозможна мисија. Од прва рака тоа може … Continue reading [Став] Младите во регионот заслужуваат повеќе можности, интеркултурна соработка и регионално поврзување