[Став] Колку е пријателски Договорот за пријателство помеѓу Македонија и Бугарија?

По ветото на Бугарија кон Македонија, се појави голема огорченост во јавноста. Сепак, ако погледнеме поубаво ќе согледаме дека судирот помеѓу двете држави беше нешто што можеше да се предвиди. Кога Бугарија и Македонија го потпишаа Договорот за пријателство во 2017 година, тој чин предизвика задоволство кај многу политичари, дипломати и аналитичари. Високиот претставник на ЕУ за … Continue reading [Став] Колку е пријателски Договорот за пријателство помеѓу Македонија и Бугарија?