[Став] Како државата ги (де)мотивира младите таленти?

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава. Во последниве неколку седмици во јавноста е актуелен случајот со малиот генијалец, основецот Дамјан Давков, кого системот категорично го отфрли поради отсуство на отвореност и на перспектива „надвор … Continue reading [Став] Како државата ги (де)мотивира младите таленти?