Средношколците бараат алтернативи за учење од дома, системот не нуди онлајн настава

По затворањето на училиштата поради новиот коронавирус, најголемиот дел од средношколците се оставени сами да ги повторуваат лекциите, да ги читат книгите и да работат на проектите, но и да учат за матурскиот испит. Актуелната ситуација го покрена прашањето колку основните и средните училишта се спремни да одговорат на предизвикот и да воведат онлајн образование. … Continue reading Средношколците бараат алтернативи за учење од дома, системот не нуди онлајн настава