„Space Walkers“ од СТЕМ академијата во Скопје со својот робот освоија второ место на светско првенство во Либан

Тимот „Space Walkers“ од СТЕМ академијата во Скопје се вратија од Либан со освено второ место на Првиот меѓународен  FIRST LEGO League настан, кој се одржуваше од 14 до 16 јуни.

Во манифестацијата учествуваа 72 тима од 35 земји во светот.

„Space Walkers“ се натпреваруваше со роботска игра, поточно робот кој може да извршува 15 задачи.

Тимот претходно успешно се претстави во Целје, Словенија, поради што и добија покана за учество на меѓународниот настан во Ллибан.

Второ место на светското првенство во Либан за потврда на големиот ентузијазам, тимскиот дух, упорноста и вложениот…

Posted by Stem Academy on Tuesday, 18 June 2019