Составот „Station: Innermost“ во „Винил“ ќе го помовира албумот „Exposure“

Рок составот „Station: Innermost“ на 22 мај од 20 часот во „Винил“ ќе го промовира својот албум – музичко патување наречено „Exposure“.

„Тука сме, по цела година заедничко патување пристигнавме на нашата прва станица – ‘Exposure’. 27 минути музика на која работевме во последниве 10 месеци, придружена со дополнителна поезија како ‘backstory’, илустрации и интересни музички гости“, велат од „Station: Innermost“.

Од таму потенцираат дека за време на создавањето на овој албум запознав пет ликови кои им раскажале дел од нивните животни приказни, па решиле да ги преточат во музика и поезија.