Сојуз на средношколци: Укинување на еден интерен испит не е во интерес на средношколците

Сојузот на средношколци, пред денешната седница на која ќе дискутираат за државната матура, сметаат дека барањето за укинување еден интерен испит е спротивен на интересите на средношколците. Во нивното соопштение до јавноста тие велат дека интерните испити се полесни од екстерните, а нивно укинување ќе им ја намали можноста на матурантите да се запишат на … Continue reading Сојуз на средношколци: Укинување на еден интерен испит не е во интерес на средношколците