Со „виша сила“ се исплаќаат договорите на Агенцијата за филм

Агенцијата за филм деновиве повторно е во јавниот фокус. Антокорупциска комисија јавно се произнесе дека ќе го „чешла“ нејзиното работење, додека Министерството за култура побарало извештај за финансиските трошења.  Предвремените исплати на филмаџиите добија нов момент – со член „виша сила“ во договорите, Агенцијата  даде зелено светло за исплата без банкарска гаранција на филмските проекти. … Continue reading Со „виша сила“ се исплаќаат договорите на Агенцијата за филм