Со бојкот на наставата во дваесетина градови почна второто полугодие

Првиот училиштен ден од второто полугодие од оваа учебна година го „прескокнаа“ матуранти од 20 градови низ земјава, информира претседателот на Сојузот на средношколци Бленди Ходаи. Причината за тоа е бојкотот кој го најавија од Сојузот кои се противат на моделот на кој се полага матурата. Истовремено, тој вели дека имаат информации и за градови каде … Continue reading Со бојкот на наставата во дваесетина градови почна второто полугодие