Сменета директорката Нора Шаќири од Театар Комедија, таа вели дека разрешувањето е неосновано

Министерството за култура ja разреши в.д. директорката на Театар Комедија, Нора Шаќири-Марковиќ, а на нејзино место е поставена актерката Магдалена Ризова-Черних. Според Министерството, Одлуката е донесена по добиениот Извештај од Државниот инспекторат за труд. „Во Извештајот е констатирано дека раководното лице презело активности спротивни на член 34 став 1 алинеа 3 од Законот за спречување на … Continue reading Сменета директорката Нора Шаќири од Театар Комедија, таа вели дека разрешувањето е неосновано