Случајот Проташевич – „голема грешка која го врати фокусот на политичката криза во Белорусија“

Патнички авион на авиокомпанијата „Рајанер“ во 10 часот и 10 минути на 23 мај полета од аеродромот во Атина. Неговата крајна цел беше главниот град на Литванија, Вилнус. Но, неколку минути пред да влезе на територијата на земјата, прелетувајќи над Белорусија, екипажот добива информација од белоруската авијација дека има можност за потенцијален безбедносен ризик во авионот … Continue reading Случајот Проташевич – „голема грешка која го врати фокусот на политичката криза во Белорусија“