[Времеплов] Сите лица на македонските парламентарни избори

Денешните, парламентарни избори 2020 се десеттите парламентарни, а петти предвремени избори во земјава. За првпат се одржуваат во среда, место како вообичаено досега во недела, но и за првпат има  гласање по посебен протокол за Ковид- 19. Сепак, ова не се први „специфични“ избори во земјава. Во изминатите две децении партиски плурализам, имаше повеќе кризи, … Continue reading [Времеплов] Сите лица на македонските парламентарни избори