„Сите дивоградби кои претставуваат опасност за регионот ќе бидат отстранети“ – Георгиески по одлуката на УНЕСКО

За охридскиот градоначалник Константин Георгиески, отстранувањето на бесправните градби, уредување на крајбрежјето и исполнување на препораките на УНЕСКО, се дел од причините поради кои Охридскиот Регион доби уште една шанса и дополнителен рок за зачувување на Статусот на заштитено подрачје. Тој упати благодарност до Комитетот на УНЕСКО, бидејќи како што вели објективно ја согледал целокупната состојба и … Continue reading „Сите дивоградби кои претставуваат опасност за регионот ќе бидат отстранети“ – Георгиески по одлуката на УНЕСКО