ШтоТиТежи

ШтоТиТежи

Во втората епизода од #ШтоТиТежи, Ивона и Андреа од Иницијативата S.H.A.R.E.  разговараат за релации, емоции и односи со луѓето.

 

 

ЕПИЗОДА 3

Во третата епизода од подкастот #ШтоТиТежи, Ивона Минчевa и Симона Стојчевска од Иницијативата S.H.A.R.E. зборуваат за потребите и емоциите, и важноста од нивно препознавање и прифаќање.

Нивни соговорнички, овој пат преку онлајн повик се Ана Попризова, психолог и психотерапевт и Драгана Гунин, психолог и режисер.

 

ЕПИЗОДА 2

Нивни соговорнички во студиото на Радио МОФ се активистката Ирена Цветковиќ од коалиција „Маргини“ и психологот Ивана Маринчек од здружението на психолози-психотерапевти „Психотерапика“.

 

ЕПИЗОДА 1

Во првата епизода од #ШтоТиТежи, младите Симона Стојчевска и Емилија Митовска од Иницијативата S.H.A.R.E. заедно со психологот Тиана Ивановска зборуваат за синдромот на прегорување (burnout syndrome).

Слушнете ја емисијата и дознајте зошто и како се појавува, како да ја препознаеме, како да се справиме, но и како да ја превенираме оваа состојба.