Саем за стипендии и програми за студирање во САД

EducationUSA Македонија и Амбасадата на САД во Македонија го најавија Саемот за високо образование во САД, кој ќе се одржи на 19 април , во хотелот Мериот – Скопје, од 17 до 19 часот.

На саемот за студирање во САД, претставниците на 11 високообразовните институции ќе одговараат на сите прашања од идните студенти за нивните академски програми за додипломски и постдипломски студии, како и за можностите за стипендии и финансиска помош.

Учеството на саемот е бесплатно, но сите заинтересирани е потребно  да се регистрираат поради понатамошна комуникација на следниот ЛИНК.

На саемот во Скопје оваа година ќе учествуваат:

American University in Bulgaria
Michigan State University
Minerva Schools at KGI
New York University Abu Dhabi
Northeast Wisconsin Technical College
Northern Arizona University
Northwest Missouri State University
RIT Croatia
University of Colorado Boulder
Valparaiso University
Western Michigan University