С. Македонија на дното во регионот според корупцијата и со историски најлоша позиција на индексот на Транспаренси

Северна Македонија се најде на 111 место од 180 светски држави според индексот за перцепција на корупцијата, кој секоја година го објавува Транспаренси интернешнел. Годинава земјава го бележи најниското рангирање во историјата на Индексот уште од 2001 година, кога за прв пат Македонија се најде во овој извештај. Иако нема промена во поените во споредба со минатогодишниот … Continue reading С. Македонија на дното во регионот според корупцијата и со историски најлоша позиција на индексот на Транспаренси