Ро против Вејд: Врховниот суд во САД го поништи правото за абортус

Милиони жени во САД ќе го изгубат правото на абортус откако Врхивниот суд во САД одлучи да го поништи законот кој го легализира правото на абортус на национално ниво, пренесува „Би-Би-Си“. Судот ја поништи 50 години старата одлука наречена „Ро против Вејд“, неколку недели откако протече документ со кој се планира правната одлука. Со најновата … Continue reading Ро против Вејд: Врховниот суд во САД го поништи правото за абортус