[Рецензија] ОФФест – Басеку Кујате и Нгони Ба ќе го разбудат човекот во секоја публика

Во мај 2015 случајно купив билети за концертот на Џамбинаи, бенд од Јужна Кореја. Билетот важеше и за концертот на Басеку Кујате и Нгони Ба, бенд од Мали, земја за чија музика не знаев ништо. Тоа за мене беше посебен концерт, кој ми го откри богатството на светската музика. Басеку Кујате и Нгони Ба во … Continue reading [Рецензија] ОФФест – Басеку Кујате и Нгони Ба ќе го разбудат човекот во секоја публика