Реакција: Држава што не постапува е држава што не се грижи за здравјето на жените!

Од Платформата за родова еднаквост најостро реагираат на прес-конференцијата на Лекарската комора и на информацијата дека стручниот надзор на Комората не утврдил никаква лекарска грешка во случајот со родилката Јелдз Веаповска од Дебар, чиешто сведоштво во јавноста укажува на негрижа и непостапување на државата и здравствените институции при груба повреда на човековите права и на … Continue reading Реакција: Држава што не постапува е држава што не се грижи за здравјето на жените!