Ralph Steadman ги нацрта ликовите од “Breaking Bad”

Ralph Steadman ги нацрта ликовите од "Breaking Bad"

Британскиот карикатурист Ralph Steadman е најпознат како илустратор во делата на новинарот и писател Hunter S. Thompson (авторот на „Fear and Loathing in Las Vegas“, книга по која Terry Gilliam го сними истоимениот филм)

78-годишниот Steadman покажува дека возраста не е пречка за неговата креативност и умеење – тој, во соработка со авторот на серијата „Breaking Bad“, Vince Gilligan, деновиве ги претстави најновите илустрации на ликовите од серијата, кои ќе бидат искористени за специјална едиција на насловни слики за блу-реј изданието на „Breaking Bad“ за американскиот пазар, кое ќе се продава од февруари следната година.

Ralph Steadman ги нацрта ликовите од "Breaking Bad"

Ralph Steadman ги нацрта ликовите од "Breaking Bad"

Ralph Steadman ги нацрта ликовите од "Breaking Bad"

Ralph Steadman ги нацрта ликовите од "Breaking Bad"

Ralph Steadman ги нацрта ликовите од "Breaking Bad"