Радио МОФ истражува: Начелото ,,Загадувачот плаќа” го снемува во скопскиот индустриски смог

Индустријата е меѓу најголемите загадувачи во Македонија, се вели во извештајот за воздух на Европската организација на врховни ревизорски институции. Мерните станици за воздух во Скопје покажуваат алармантни податоци, а македонската метропола и зимава се најде на ранг листите за најзагаден град на светот. Принципот „Загадувачот плаќа“, кој треба да биде мерило за тоа колку … Continue reading Радио МОФ истражува: Начелото ,,Загадувачот плаќа” го снемува во скопскиот индустриски смог