Психе – Што се врти низ умовите на Y генерацијата? 01.12.2015

Која е Y генерацијата и кои се нејзините карактеристики?
Колку си мотивиран да вложуваш во себе?
Дали сакаш да видиш промена и колку си спремен да направиш нешто околу тоа?
Дали патуваш надвор од универзитетската кутија?
Разговараме за младите, кои се промените што се случуваат во период на адолесценција, за т.н. Y генерација, младинскиот активизам и психологијата на младите.
Со нас во емисијата ќе гостуваат претставници на едни од најактивните студентски организации.
Ние поставивме неколку прашања, а ти избери ја опцијата која најмногу одговара на тебе:
1. “Сеедно ми е, не се замарам”
или
2. Клик за плеј

Psihe – Shto se vrti niz umovite na Y generacijata? by Radio Mof on Mixcloud