Протест во Пржино поради бесправното градење згради откако падна потпорен ѕид

Жители на скопската населба Пржино денеска напладне излегоа на протест за да побараат да запре градењето згради во некогаш мирната населба, откако пред неколку дена се сруши потпорен ѕид над кој треба да никне нова зграда. „Градоначалникот рекол дека одново ќе се разгледа одобрението за градба и ако има проблеми ќе се преземат санкции. Јас … Continue reading Протест во Пржино поради бесправното градење згради откако падна потпорен ѕид