Програма за фестивалот „Земјотрес 7“

Во МКЦ вечер (2 февруари) од 20 часот почнуваат седмото издание на фестивалот „Земјотрес“.

Организаторите ја објавија програмата за „Земјотрес“, кој оваа година нуди 22 артист, три музички сцени ја продолжува директна комуникација помеѓу генерациите, музичките стилови и навидум различните интереси на нашите музичари.

„Широка платформа за презентација на едно постоење, но и постојана промена. Некомерцијален манифест во интерес на духовната и економска оправданост на нашето музичко шаренило“, се вели во најавата за фестивалот.

Официјален распоред на настапи
(Можни се евентуални измени)

=== DANCING САЛА ===
20:20 – 20:40 Фосфен // Fosfen
21:00 – 21:20 The Local Blue
21:40 – 22:00 Ki Oficijalna Stranica
22:20 – 22:50 Matej Foltz
23:10 – 23:40 Pluto’s Doubts
00:00 – 00:30 Funk Shui
00:50 – 01:20 Anna O.
01:40 – 02:10 Kulturno Umetnicki Rabotnici
02:20 – Irie Scratch x Gloomié

=== ФРОСИНА ===
20:00 – 20:20 Исток Ј. Улчар
20:40 – 21:00 Sрети
21:20 – 21:40 Димитра
22:00 – 22:20 Reduced To Ashes
22:50 – 23:10 Stagnator
23:40 – 00:00 Пепел
00:30 – 00:50 SAM x Druggy
01:20 – 01:40 Monoglitch

=== TECHNO STAGE ===
23:00 – 00:00 Pikolomini
00:00 – 01:00 Herzel
01:00 – 02:00 Goran Kan
02:00 – 03:00 Бодан Јамакоски
03:00 – 04:00 Мирко Попов