Признанија и парични награди за најдобрите 27 матуранти од Скопје

„Средба на првиот со најдобрите“ е насловена манифестацијата на која изминативе години им се доделуваат признанија и награди на најдобрите матуранти од Скопје, кои се првенци на генерацијата (2014-2018 и 2015-2018).  На најдобрите матуранти  од 22 скопски средни училишта, по примерот на својот претходник, специјалните признанија и парични награди ќе им врачи актиелниот скопски градоначалник Петре Шилегов, во среда (13 јуни), во кино „Фросина“ во МКЦ.

Имињата на добитници на наградите и признанијата погледнете ги во продолжение: