Приватните специјализанти од денес во генерален штрајк: Ќе трае сè до исполнување на нашите барања

Приватните специјализанти од денес (15 април) стапуваат во генерален штрајк откако протестот на 27 март и средбата со министерот за здравство Илир Демири не ги исполнија нивните барања за повисок надоместок, здравствено осигурување и решавање на нивниот статус на невработени лица. „На средбата со Министерот за Здравство, од негова страна ни беше ветено дека нашите … Continue reading Приватните специјализанти од денес во генерален штрајк: Ќе трае сè до исполнување на нашите барања