Презентација на проектот „Проговори“ за уметноста на човековите права

Во петок на 10-ти мај, во Дамар кафе ќе се одржи презентацијата на проектт „Проговори“ , посветен на јакнењето на јавната свест и солидарноста за човекови права и слободи.

Презентација на проектот „Проговори“ за уметноста на човековите права

Како главни носители на овој проект на Цивил се независни уметници и интелектуалци кои во следните месеци ќе се претстават со дела кои се поглед во состојбите и процесите во општеството.

Почетокот на презентацијата на проектотот „ПРОГОВОРИ! Уметноста за човековите права“ е закажан во 11 часот.