Премиера на новиот краток филм на Даријан Пејовски

Новиот краток филм на Даријан Пејовски, еден од најнадежните македонски режисери од помладата генерација, премиерно ќе биде прикажан вечерва во 18 часот во киното Синеплекс (сала 8).

Премиера на новиот краток филм на Даријан Пејовски

Пејовски е и автор на сценариото на својот краткометражен филм насловен „409“. Главните улоги ги толкуваат искусните актери Симеон Дамевски и Ирена Ристиќ. Продуценти се Горан Ацевски, Кристијан Ристески и Јовица Пановски. Кинематографер е Димо Попов,сценографијата е на Срѓан Митровиќ, музиката ја напиша Александар
Пејовски, монтажер е Горјан Гешоски, а костимограф е Розе Трајческа Ристевска.

Филмот е во продукција на Марни Филмс и Вертиго Висуал и е поддржан од Филмскиот фонд.

Филмот раскажува приказна за човек кој во општествена смисла e успешен, реализиран и
среќен, но стегите на заедницата го притискаат до момент кога ќе почувствува недостиг на емотивна сатисфакција, по што доживува психолошка криза.

Извор: Нова ТВ