„Преку езерото“ – нов меѓународен филмски фестивал во Дојран

„Преку езерото“ е новиот меѓународен филмски фестивал што ќе се одржува на брегот на Дојранското Езеро. Првото издание на најавениот фестивал на медитерански и европски филм ќе се одржи годинава од 5 до 7 август. Фестивалот, како што велат организаторите, прв од ваков тип во Македонија, годинава оформува три официјални селекции во кои ќе се … Continue reading „Преку езерото“ – нов меѓународен филмски фестивал во Дојран