Половина век МКЦ – културното лице на градот

Младинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје годинава слави „50-ка“, половина век постоење! Основан во 1972 година под името „Дом на млади – 25 мај“, основната задача и цел на МКЦ е промоција на културата, културните и научните вредности на младите. Во 80-ите, како ќе кажеше некогашниот директор на МКЦ, Мирко Стефановски, своевремено беше работилница на … Continue reading Половина век МКЦ – културното лице на градот