Подобро за Тетово: Извршната власт го загуби правото да одлучува за Советот на Тетово

Владата го прекрши рокот за одлучување дали Советот на Општина Тетово ќе оди на вонредни избори токму поради прекршување на законските рокови и за неусвојување на сомнителна завршна сметка од истата, се вели во реакцијата на независната советничка група Подобро за Тетово, посочувајќи на член 76, став 2 од Законот за локална самоуправа. Иницијативата смета … Continue reading Подобро за Тетово: Извршната власт го загуби правото да одлучува за Советот на Тетово