Пластичните кеси се забрануваат – активисти резервирани како ќе се спроведе забраната

Пластичните кеси од 1 декември се забрануваат, а на пазарот ќе се продаваат биоразградливи ќеси за 15 денари по парче кои ќе треба да бидат произведени според пропишани стандарди за биоразградливост. Ова се предвидува во Законот за управување со пакување и отпад од пакување кој Собранието го донесе пред два дена. Но, од Иницијативата за … Continue reading Пластичните кеси се забрануваат – активисти резервирани како ќе се спроведе забраната