Планинарскиот клуб „Х2О“ во сабота ja презема работата со домот на Водно, дел од планинарите незадоволни

„Сакаме планинарскиот дом кој е во руинирана состојба да го реновираме и да го застанеме на нозе по европски теркови“, вели Христифор Саракинов, претседател на планинарскиот спортски клуб „Хелти хајк аутдор – Х2О“ по реакциите кои се појавија во јавноста за иднината на планинарскиот дом „Даре Џамбаз“ на Водно. Овој клуб од неодамна доби дозвола од … Continue reading Планинарскиот клуб „Х2О“ во сабота ja презема работата со домот на Водно, дел од планинарите незадоволни