Општеството вели не можеш и не треба – ние велиме можеш и треба!

Прегрнете се, насмејте се, пуштете глас и тргнете. Сакајте се себеси и другите околу вас, почувствувајте ја музиката, сцената и допирот. Замижете. Земете здив. Испуштете здив. Аплауз. Се гледаме на следната проба. Со овие зборови завршуваат пробите на оние кои се занимаваат со инклузивна уметност. Оние кои работат со деца и млади со атипичен развој, … Continue reading Општеството вели не можеш и не треба – ние велиме можеш и треба!