ОН: Рекордна концентрација на стакленички гасови и во 2020 година

Концентрацијата на јаглерод диоксид и други стакленички гасови во атмосферата повторно достигна рекордно ниво во 2020 година, објави Светската метеоролошка организација, пренесува „Ал Џазира Балканс“. Во овогодишниот извештај за атмосферските гасови што ја задржуваат топлината, метеоролошката агенција на Обединетите нации (ОН) наведе дека концентрациите на јаглерод диоксид достигнале нов рекорд минатата година и пораснале со … Continue reading ОН: Рекордна концентрација на стакленички гасови и во 2020 година