Охрид – балканскиот бисер потонат во долгови и незаштитен од државата

„Дал Господ природа, ние ја уништуваме“, се слушна од седиштето на возачот во речиси празниот автобус, кој по долги часови возење по „крпениот“ пат се доближуваше кон Охрид. Градот, светски познат како Балканскиот Ерусалим, често ќе го сретнете во списанија за рекламирање туристички локации опишан како место „кои не смеете да го пропуштите во вашиот … Continue reading Охрид – балканскиот бисер потонат во долгови и незаштитен од државата