Охрид SOS: Македонските власти добија дозвола за уништување на Охридскиот регион

„Македонските власти повторно добија дозвола за уништување на Охридскиот регион“, стои во реакцијата на граѓанската иницијатива Охрид SOS откако Комитетот за светско наследство на УНЕСКО донесе одлука природното и културното наследство на Охридскиот Регион да не биде впишано на Листата на светско наследство во опасност. Нивната реакција во продолжение ви ја пренесуваме во целост: „На 44. … Continue reading Охрид SOS: Македонските власти добија дозвола за уништување на Охридскиот регион