„О2 Иницијатива“: Не смее да се дозволи отворање на нови индустриски капацитети во Гази Баба

За време на пандемија, Општина Гази Баба утре организира јавна презентација не на еден, туку на три ДУП-а, со почеток во 12 ч. во барака 8 на општината, реагираат од „02 Иницијатива“. Според еко-активистите, се работи за ДУП-ови за градската четврт С 17 каде веќе се наоѓа комплексот Железара, за кои тече рокот за јавна … Continue reading „О2 Иницијатива“: Не смее да се дозволи отворање на нови индустриски капацитети во Гази Баба