Новото седиште на Apple – „Вселенскиот брод“

Соништата на Steve Jobs за ново, футуристичко седиште на неговата компанија наскоро ќе станат стварност, откако плановите за новата зграда, популарно наречена „Вселенски брод“. Директорите на компанијата изработија џиновска макета на новото седиште, за да го покажат планот пред градскиот совет на Купертино, каде тој треба да оди на гласање.

Зградата, за која идејата потекнува од Steve Jobs, е во облик на прстен, а во проектирањето учествувале и дел од креативните умови на Apple, како дизајнерот Jonathan Ive со помош на познатиот архитект Sir Norman Foster.

Еве како ќе изгледа новото седиште на технолошкиот гигант:

Новото седиште на Apple - „Вселенскиот брод“

Новото седиште на Apple - „Вселенскиот брод“

Новото седиште на Apple - „Вселенскиот брод“

Новото седиште на Apple - „Вселенскиот брод“

Новото седиште на Apple - „Вселенскиот брод“

Извор