Новиот албум „Era“ на групата Echo Lake

Дебитниот албум од 2012 година на лондонската група Echo Lake беше засенет од смртта на нејзиниот тапанар Peter Hayes, само неколку дена пред да биде објавен. Текстописците Thom Hill и Linda Jarvis поминаа две години работејќи на нов материјал позади затворени врати.

Нивниот резултат се седумте песни од новиот албум Era. Тој е снимен во музичкото студио Holy Mountain во источен Лондон.

Извор: NME