Nina Bulatovix и Rib вечерва на заедничкиот музички стрим на МКЦ и Кино Шишка од Љубљана

Младинскиот културен центар во Скопје и кино Шишка во Љубљана, Словенија вечерва продолжуваат со заеднички онлајн концерти. На денешниот музички репертоаr, со почеток од 21:00 ќе се одржат два концерти кои се во склоп на меѓународната програма Cross Štream.

Од страна на Кино Шишка, ќе настапи бендот „Nina Bulatovix“ со почеток од 21 часот, а веднаш потоа македонскиот бенд „Rib“. Концертите можете да се проследат преку Фејсбук, Јутјуб и платформата Зум.

Nina Bulatovix е рудникот за контакт и плач од незаинтересираност во едно, тој е разголен, гестикулира, превртува очи; повреда на теренот, линија на разделување, едноставноста на обратниот pass; панк !; тоа е бас, тапани и вокал во еден – далеку од неконтролираните грчеви, тој е прилично шах со црните парчиња. Тоа е одговор на одредена стремеж, одредено пријателство, одреден временски период, одреден начин на размислување, одредена борба, одреден живот. Тоа е сè. За нешто. За некого. Nina Bulatovix го објавува својот трет албум „Zob za Zob“ со нов спот на музичко востание“, велат од МКЦ.

Rib“, го сочинуваат Јане Трајковски на гитара, Џано Куч на тапани и Ивица Димитриевиќ на гитара и бас. Бенд инициран во Скопје во летото 2014 година.

„Спонтаниот процес на пишување песни меѓу Јане Трајковски и Ивица Димитријевиќ, тоа лето во 2014 година, резултираше со бројни песни. Зад нив имаат 3 LP, куп настапи, балканска турнеја со Fujiya & Miyagi и се еден од најдобрите бендови во Македонија во моментот“, велат од МКЦ.