Неделна програма во автономните студентски зони во Скопје

Еве ја програмата која ќе се одвива во автономните студентски зони на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска (недела, 22 февруари):

Автономна зона на Филозофски/Филолошки:

12:00-13:00 Работилница „ Драма“ во образованието со Синоличка Трпкова
13:00 – 14:00 Предавање на тема „Групните идентитети во доцната антика и современите анахронизми: за корењата и други етно-билки“ со Дарко Стојанов
16:00-17:00 Предавање на тема „Семиотика на женската облека“ со Никос Чаусидис
17:00 – 18:00 Предавање на тема „Жените и хуморот“ со Румена Бужаровска
18:00 – 19:00 Предавање на тема „ Синдикалното организирање на високото образование“ со Здравко Савевски
19:00 – 20:00 Свирка „ Фонија“
20:00-21:00 Проекција на докуменратниот филм „Century of the self 2“

Автономна зона на ФЕИТ/МФС:

11:00 – 13:00 Проекција на филм: “Long walk to freedom” (Nelson Mandela)
13:00 – 15:00 Алтернативно предавање со Симона Костовска: „Како да го усовршите вашето преговарање“
15:00 – 16:30 Алтернативна настава со Иван Гиновски – Работилница во C
16:30… Информативен пленум
16:30 – 20:00 :
* Библиотека – донеси стара книга, земи нова
* Изложба на дела
* DJ Ненад Стефановски (Foolish Green)
20:00 … „Златна бубамара“

Автономна зона на Архитектура/Градежен:

– Бидејќи е Оскаровска недела, и во двата амфитеатри ќе има целодневна проекција на филмови од сите жанрови кои ќе ги задоволат вкусовите на сите студенти!

ФИЛМСКИ МАРАТОНИ:
12:00 – City Of God
14:00 – Princess Mononoke
16:00 – Пред дождот
18:00 – Lucky Number Slevin
20:00 – Predestination
22:00 – Whiplash

01:00 – … OСКАРИ 2015 @ АФС амфи