НАкС се приклучува на протестот за усогласување на минималната плата со колективните договори

Независниот академски синдикат – НАкС се приклучува кон барањата на синдикатите од Конфедерацијата на слободни синдикати и на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура за усогласување на платите врз основа на зголемувањето на минималната плата, како и кон повикот за почитување на Законот за минимална плата и соодветно анексирање на колективните договори. Тие најавија дека ќе … Continue reading НАкС се приклучува на протестот за усогласување на минималната плата со колективните договори