НакС: Предложениот етички кодекс на УКИМ ќе биде алатка за репресија на слободната мисла

Предложениот етички кодекс на УКИМ ќе биде алатка за репресија на слободната мисла, реагираат од Независниот академски синдикат (НАкС), откако до дел од вработените бил доставен  нацрт-текст  од новиот документ чија изработка ја започна ректорската управа на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Од НАкС реагираат дека се исклучени од процесот синдикалните организации, иако, како што велат,  … Continue reading НакС: Предложениот етички кодекс на УКИМ ќе биде алатка за репресија на слободната мисла