НАКС алармира на неправилности и злоупотреби во работењето на Интеруниверзитетската конференција

Од Независниот академски синдикат алармираат за како што велат – неправилности и злоупотреби во работењето на Интеруниверзитетската конференција, за законските недоречености поврзани со нејзиниот правен статус. Преку писмена реакција го повикуваат Министерот за образование и наука Арбер Адеми да преземе соодветни дејствија. Интеруниверзитетската конференција е форма на здружување на сите осумнаесет акредитирани универзитети во државата, … Continue reading НАКС алармира на неправилности и злоупотреби во работењето на Интеруниверзитетската конференција