Најголемите електронски хитови низ историјата ќе бидат отсвирени на пијано и тапан на 12 април во Станица 26

Фестивалот за современа музика МОДОАРС 2018 го најави својот уметнички настан „Акустик електроникс“.

На 12 април – четврток во клубот „Станица 26“, со почеток во 22 часот ќе се одржи концерт на Ема Попивода – пијано и Александар Петров – тапан со композиции на теми од познати електронски хитови низ историјата на електронската музика – Kraftwerk, New order, Bronski beat, Derrick May, Frankie Knuckles, Prodigy, Orbital, Denny Tenaglia, DJ Rolando, Moby, Takasi Nakajima, The Knife, Layo & Bushwaka, The Shapeshifters....

Визуелизациите за концертот ги изработи Милан Тоциновски, а по концертот следува DJ set на Мирко Попов и Теа Шалдева.

Билетите со цена од 300 денари во претпродажба ќе бидат пуштени наскоро преку продажната мрежа на
www.kupikartizase.com